FOGDRAGON, защита срещу замръзване на почвата!

ЕФЕКТИВНО, ИКОНОМИЧНО, НАДЕЖДНО

Защитете вашите лозя и плантации от замръзване на почвата с FogDragon.

FogDragon е разработен за защита на лозя и овощни градини от радиационно замръзване (пролетно замръзване на почвата), което представлява около 85% от всички щети от замръзване, освен това е използван успешно дори при черно замръзване. Един FogDragon може да защити 10 хектара с минимални оперативни разходи и поддръжка.

Когато горивото, поставено в камерата за горене на FogDragon, се запали, машината разпространява резултатната топлина и дим в плантацията. Теглещият трактор задвижва вентилатора на машината чрез PTO вал. Вентилаторът засмуква въздуха за горене през регулируемите входове за въздух и охлажда въздуха между камерата за горене и двустенната стена на машината. Охлаждащият въздух се смесва с димните газове, така се създава и разпространява еднороден температурен агент. От резервоара за вода високоналягаща помпа инжектира вода в изходящия горещ въздушен поток, като по този начин увеличава специфичното тегло на изхвърлените димни газове и създава водна пара, което помага да се задържи този изолационен агент в близост до повърхността на плантацията. Слойът от мъгла е много ефективен в изолацията и така предотвратява радиационната загуба на топлина от повърхността.

Ефекти от машината:

  • Разпространява създадения дим и водна пара в плантацията, което изолира защитената област и задържа топлината, излъчвана от повърхността на Земята чрез ИЧ радиация.
  • Циркулира въздуха, като по този начин улеснява смесването на по-високите топли и по-ниските студени въздушни слоеве в близост до повърхността.
  • Произвежда топлина чрез горенето на горивото, което увеличава околната температура на въздуха.

Широк спектър от варианти за гориво

За работата на машината може да се използва всякакво (некомпактно) биомасово гориво с подходяща топлинна стойност, което се произвежда като страничен продукт в селскостопанското и градинарското производство, което не е класифицирано като опасен отпадък.

  • сено, слама или бали царевица,
  • дървесни стърготини,
  • бали от лозови клони,
  • стърготини,
  • дървени трупи.

Дистрибутори

Унгария Polikov Kft. sales@fogdragon.eu
Испания Saflowers & Sadol s.l. saflowers.sb@gmail.com
Германия ZG Raiffeisen eG. rainer.buchmann@zg-technik.de
Франция Gyorgy Patzay gyorgy.patzay@fogdragon.eu
VERT PROTECT marc.vertprotect@outlook.fr
Белгия BAB-Bamps BV bab@bab-bamps.be
Швейцария SILENT AG info@silentag.ch
Чешка Република OSLAVAN a.s. roman.netrda@oslavan.cz
Словакия B & B TEAM s.r.o. balla.bbteam@gmail.com
Словения и Хърватия ASCON d.o.o. alfred.stefancic@siol.net
Сърбия Dolina Metal d.o.o. sandra.juhasz@fogdragon.eu
Обединеното кралство Bourne Engineering chris@bourneeng.co.uk

Замръзването на растенията е сериозен проблем в селското стопанство, и възможността да се защити успешно културата е голямо предимство за фермерите. Способността да предложите решение на този проблем ви дава предимство пред конкуренцията.

Референции

FogDragon беше използван за борба със замръзването на растенията в цяла Европа през последните няколко години, с изключителни резултати. Тук можете да намерите няколко примера (коментари, отзиви) от фермерите, които защитиха своите култури.

Géza, Унгария: Бях първият, който използва машината след като беше разработена. Измерихме -4ºC точно извън орхарда, където машината не беше използвана. FogDragon успя да защити над 8 хектара ябълкови насаждения при тези условия.

Viktor, Унгария: Използвах FogDragon, за да защитя орхарда от замръзване на почвата. Към полунощ температурата вече беше спаднала до около минус 4-5ºC, и до зори се понижи още малко под -8ºC. Тя изпълни очакванията ни, и където беше използван Dragon, очакваме 100% добив от културата.

Joel, ГЕРМАНИЯ: Джоуъл използва машината си в началото на 2018 г. в Шалщат, когато температурата спадна до -7,8ºC. Неговият успех беше дори отразен от местните медии.

Joze, СЛОВЕНИЯ: Защитихме два с половина хектара ябълкови насаждения. Когато използвахме машината, небето беше ясно, а температурата беше -3,6 градуса по Целзий, но по-надолу към земята мисля, че беше -4 градуса по Целзий.

Gilbert, ФРАНЦИЯ: Гилбер използва машината успешно в орхарда си през последните две години, като използва влажни стогове сено като гориво, което увеличава създаваната водна пара.

Matthieu, ФРАНЦИЯ: Фирмата на Матийо беше една от първите, която придоби FogDragon във Франция и скоро след това трябваше да го използва, когато студен мраз с температура -15ºC удари орхарда. Те успешно защитиха малко повече от 3 хектара.

НОВИНИ ВЪВ ВЕСТНИЦИ: Badische Zeitung 1, Badische Zeitung 2, Vosges Matin

Контакт

Нашата седалище се намира в Будапеща, Унгария, а фабриките са в Албертирша и Перкупа. Ако искате да организираме посещение, моля не се колебайте да се свържете с нас!

Телефонен номер

+36-30-373-3197

Имейл

sales@fogdragon.eu

  •  
en_GBEN