FOGDRAGON, mbrojtje kundër ngricës në tokë!

EFIKAS, EKONOMIK, I BESUESHËM

Mbrojtë vreshtat dhe plantacionet tuaja kundër ngricës në tokë me FogDragon.

FogDragon është zhvilluar për të mbrojtur vreshtat dhe kopshtet nga ngrica radiative (ngrica pranverore në tokë), e cila përbën rreth 85% të të gjithë dëmeve nga ngrica, për më tepër, është përdorur me sukses edhe në ngrica të zeza. Një FogDragon i vetëm është në gjendje të mbrojë 10 hektarë, me kostot minimale operacionale dhe mirëmbajtje.

Kur karburanti – i vendosur në dhomën e djegies së FogDragon – ndizet, makina shpërndan nxehtësinë dhe tym e rezultuar në plantacion. Traktori që tërheq makinën drejton flladin e makinës përmes boshtit PTO. Flladi thith ajrin për djegie përmes hyrjes së rregulluar të ajrit dhe ftoh ajrin midis dhomës së djegies dhe mureve të dyfishtë të makinës. Ajri i ftohtë është përzier me gazin e nxjerrë nga oxhaku dhe kështu krijohet një medium i temperaturës uniforme që shpërndahet. Nga rezervuari i ujit, një pompë me presion të lartë injekton ujë në rrjedhën e ajrit të nxehtë që del, duke rritur peshën specifike të gazit të nxjerrë nga oxhaku dhe duke krijuar avull uji kështu ndihmon për të mbajtur këtë medium izolues afër sipërfaqes së plantacionit. Shtresa e mjegullës është shumë efikase në izolimin dhe kështu në parandalimin e humbjes së nxehtësisë radiative të sipërfaqes.

Efektet e makinës:

  • Shpërndan tym e krijuar dhe avullin e ujit në plantacion, i cili izolon zonën e mbrojtur dhe mban nxehtësinë e lëshuar nga sipërfaqja e Tokës përmes rrezatimit IR.
  • Qarkullon ajrin, duke lehtësuar përzierjen e shtresave të ajrit të ngrohtë të lartë dhe të ftohtë të ulët afër sipërfaqes.
  • Prodhon nxehtësi përmes djegies së karburantit, që rrit temperaturën e ajrit përreth.

Gama e gjerë e opsioneve të karburantit

Për operimin e makinës, mund të përdoret çdo lloj karburanti biomassë (jo-kompaktues) me vlerë të mjaftueshme ngrohëse, që prodhohet si një produkt anësor në prodhimin bujqësor dhe bimor, që nuk klasifikohet si mbetje e rrezikshme.

  • bala e kashtës, e kashtës ose e misrit,
  • çipsa druri,
  • bala e degëve të rrushit,
  • skoba,
  • trungje druri.

Përfaqësuesit

Hungari Polikov Kft. sales@fogdragon.eu
Spanjë Saflowers & Sadol s.l. saflowers.sb@gmail.com
Gjermani ZG Raiffeisen eG. rainer.buchmann@zg-technik.de
Francë Gyorgy Patzay gyorgy.patzay@fogdragon.eu
VERT PROTECT marc.vertprotect@outlook.fr
Belgjikë BAB-Bamps BV bab@bab-bamps.be
Zvicër SILENT AG info@silentag.ch
Republika Çeke OSLAVAN a.s. roman.netrda@oslavan.cz
Sllovaki B & B TEAM s.r.o. balla.bbteam@gmail.com
Slloveni & Kroaci ASCON d.o.o. alfred.stefancic@siol.net
Serbi Dolina Metal d.o.o. sandra.juhasz@fogdragon.eu
MB Bourne Engineering chris@bourneeng.co.uk

Dëmi nga ngrica është një problem i madh në sektorin bujqësor dhe aftësia për të mbrojtur me sukses të korrat është një avantazh i madh për fermerët. Aftësia për të ofruar një zgjidhje për këtë problem ju jep një avantazh ndaj konkurrencës.

Referencat

FogDragon është përdorur për të luftuar dëmin nga ngrica në të gjithë Europën gjatë disa viteve të fundit, me rezultate të shkëlqyera. Këtu mund të gjeni disa shembuj (komentet, vlerësimet) nga fermerët që kanë mbrojtur të korrat e tyre.

Géza, HUNGARI: Ishim të parët që përdorëm makinën pasi u zhvillua. Matëm -4ºC jashtë kopshtit ku makina nuk u përdor. FogDragon ishte në gjendje të mbrojë mbi 8 hektarë mollë në ato kushte.

Viktor, HUNGARI: Përdora FogDragon për të mbrojtur kopshtin nga dëmi i ngricës. Deri në mesnatë temperatura kishte rënë tashmë në rreth minus 4-5ºC, dhe nga agimi, ra pak më poshtë se -8ºC. Ka plotësuar pritshmëritë tona, atje ku u përdor Dragoni, presim një rendiment 100% të të korrave.

Joel, GJERMANI: Joel përdori makinën e tij në fillim të 2018 në Schallstadt, kur temperatura ra në -7,8ºC. Suksesi i tij u raportua edhe nga mediat lokale.

Joze, SLLOVENI: Mbrojtëm dy hektarë e gjysmë me mollë. Kur po përdornim makinën, qielli ishte i qartë dhe temperatura ishte -3.6 gradë Celsius, por më poshtë, afër tokës, mendoj se ishte -4 gradë Celsius.

Gilbert, FRANCË: Gilbert ka përdorur makinën për dy vitet e fundit për të luftuar ngricën në kopshtin e tij me sukses. Ai përdor grumbuj kashte të lagësht si karburant, duke rritur kështu avullin e ujit të krijuar.

Matthieu, FRANCË: Kompania e Matthieu ishte një nga të parat që blenë një FogDragon në Francë dhe shpejt pasi e morën, duhej ta përdornin kur një ngricë e ftohtë -15ºC goditi kopshtin. Ata mbrojtën me sukses pak më shumë se 3 hektarë.

Kontakt

Qendra jonë është e vendosur në Budapest, Hungari dhe fabrikat janë në Albertirsa dhe Perkupa. Nëse dëshironi të organizojmë një vizitë, ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni!

Numri i telefonit

+36-30-373-3197

Email

sales@fogdragon.eu

  •  
en_GBEN